Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud på produkter, vi allerede elsker og anbefaler! Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud ❯
Bedste mandolinjern: Se de 6 udvalgte mandolinjern til at snitte frugt & grønt i 2021

Bedste mandolinjern: Se de 6 udvalgte mandolinjern til at snitte frugt & grønt i 2021

Det bedste mandolinjern sparer dig tid og kræfter på at skære grøntsager i køkkenet. Herudover bliver hvert et snit helt perfekt og uden større eller mindre stykker. Med et mandolinjern til grøntsager bliver det både sjovere og nemmere, at kreere og skabe skønne retter i køkkenet. Vælg et håndholdt mandolinjern hvis pladsen er trang eller en bordmodel der står stabilt på køkkenbordet. Vælger man et mandolinjern med håndtag til grøntsagerne kan børn også være med. Her i denne guide finder du de bedste og mest populære netop nu!

Af Smagens madguru
Priser er opdateret i dag onsdag d. 1 december 2021. Indholdet er opdateret torsdag d. 18. november 2021 og er oprindeligt udgivet onsdag d. 27. januar 2021. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
OXO håndholdt mandolinjern

Konklusion: Her er det bedste mandolinjern

OXO håndholdt mandolinjern er udvalgt af Thomas Jørgensen, som det bedste mandolinjern i december 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af mandolinjern

Med det bedste mandolinjern kan du hurtigt skære papirtynde skiver på en sikker måde. Grøntsager til wokretten er lavet på et øjeblik. Det samme er kartoffelskiverne og agurkesalaten - for ikke at tale om de mange spændende salater du kan lave.

Et godt mandolinjern har en super skarp klinge, som let skærer sig gennem selv de mest hårde grøntsager som gulerødder. Fordi dine fingre er på sikker afstand af klingen, så er det et meget mere sikkert alternativ til kokkekniven.

Jeg kigger her nærmere på de mandolinjern, der har gjort sig mest bemærket på den positive måde. Her er tænkt på funktionalitet såvel som design og de lever alle op til forventningerne.

3 ting du bør være opmærksom på når du køber mandolinjern

  1. Vælg et mandolinjern der har et god greb - Et mandolinjern er sindssygt skarpt og det er derfor vigtigt, at du vælger en model, der har et godt og solidt greb som er let at holde om og som giver dig god kontrol.
  2. Vælg et mandolinjern der er let at rengøre - Et mandolinjern skal som alt andet rengøres efter brug. Derfor bør du have fokus på, om det er let at rengøre eller om du skal bruge meget tid på at skille det af og samle det igen.
  3. Vælg et mandolinjern med de ønskede funktioner - Gør op med dig selv hvad du forventer og har brug for i et mandolinjern. For nogle er det nok at kunne lave perfekte tynde skiver - for andre er det også en faktor at skiverne kan være bølgeformede eller med takker.

Hvilket mandolinjern er bedst i test?

1. OXO håndholdt mandolinjern

OXO håndholdt mandolinjern

Bedste håndholdte mandolinjern

Med dette håndholdte mandolinjern bliver det en leg at skære frugt og grøntsager! Skivernes tykkelse kan justeres og du kan nemt og effektivt bruge mandolinjernet til at lave skiver af agurk til agurksalat, kartoffelskiver til flødekartofler. Kun fantasi... Læs mere hos KitchenOne

Effektivt og praktisk mandolinjern, juster størrelsen efter behov & gode og praktiske materialer.

2. Microplane mandolinjern

Microplane mandolinjern

Mandolinjern med julienneskærer

Det ultimative mandolinjern fra Microplane, der er udstyret med to slags skær. Du får nemlig muligheden for enten at lave skiver eller juliennesstrimler. Det der kendetegner Microplanes rivejern, er det sylskarpe fotoætsede skær, der er så skarpt det kan... Læs mere hos Magasin

Skærer både tynde og tykke skiver, to sylskarpe fotoætsede skær & ergonomisk greb og skridsikker fod.

3. OXO Good Grips Simple mandolinjern

OXO Good Grips Simple mandolinjern

OXO mandolinjern

Med dette smarte Good Grips Simpel mandolinjern fra OXO kan du vælge mellem tre forskellig skivetykkelser såvel som julienne-indstilling. Holderen er fjedret, hvilket giver et mere jævnt snit og mindsker spild. Derudover beskytter den fingrene mod den sk... Læs mere hos KitchenOne

Bekvemt og funktionelt design, utrolig nem og sikker brug & blødt non-slip håndtag.

4. GEFU mandolinjern

GEFU mandolinjern

GEFU mandolinjern

Denne stilfulde grøntsagssnitter i rustfri stål, kan skære grøntsager og frugt i perfekte skiver på igen tid. For enden af håndtaget, er placeret en justeringsknap, hvorpå man nemt indstiller den ønskede størrelse. Mandolinjernet har skridsikre fødder for... Læs mere hos Coop

Hurtig og nem betjening, justerbar tykkelse & tåler maskinopvask.

5. De Buyer Viper mandolinjern

De Buyer Viper mandolinjern

De Buyer mandolinjern

Et af De Buyers bedst sælgende mandolinjern med gode funktioner, som hjælper dig til hurtigt udskårne grøntsager og frugt. Bladet er v-formet, så selv den blødeste frugt bliver skåret helt tyndt på Viper mandolinjernet. Du kan indstille tykkelsen til mell... Læs mere hos KitchenOne

Funktionelt mandolinjern, modellen er en favorit, v-formet blad giver alsidighed & indstil selv tykkelsen på skæret.

6. Kyocera mandolinjern

Kyocera mandolinjern

Kyocera mandolinjern

Dette rivejerns-sæt fra Kyocera indeholder et mandolinjern, et juliennejern, et finere rivejern af plastik og en beholder på 600ml. Bunden af beholderen er udstyret med en gummiring, så den ikke rykker sig på bordet, når du river. Kyoceras rivejern er ken... Læs mere hos KitchenOne

Beholder på 600ml medfølger, 3 forskellige rivejernstyper & slidstærk keramik.

Hvad er et mandolinjern egentligt og hvordan bruges det til madlavning?

Et mandolinjern er et køkkenredskab til og snitte grøntsager, frugt m.m. i flotte skiver. Det kan minde om funktionen i et rivejern.

Mandolinjern har tidligere været et køkkenredskab man fandt i skuffen godt gemt væk, men i de sidste par år har de igen vundet indpas i de danske hjem.

De følger fint op på den globale sundhedsbølge, der tilsiger, at vi bør spise mere grønt, 6 om dagen, kødfri dage osv.

Her på Smagen.dk har vi fundet de bedste og mest populære mandolin på markedet netop nu.

Er et mandolinjern et rivejern?

Ja, men også nej. Funktionsmæssigt minder de to køkkenredskaber umådeligt meget om hinanden, men designmæssigt er der alligevel forskel.

Der findes rivejern med en mandolin-lignende funktion på siden, men vi kender nok alle til problemet med, at fingrene karambolerer med kniven under brug.

Et japansk mandolinjern til orientalsk madlavning

Arbejder du meget i det orientalske køkken, så vil du uden tvivl sætte stor pris på et mandolinjern. Du har måske allerede et, men søger en opgradering - det kan du også finde her på siden!

En stor fordel ved denne snitter er, at man får samtlige elementer i den samme tykkelse. Det sikrer en jævn tilberedning, der tilgodeser alle de enkelte elementer i retten.

At snitte grøntsager og frugt med en almindelig kniv kan lade sig gøre, men med et japansk mandolinjern kan det gøres væsentligt hurtigere. Du slipper tilmed for risikoen med en skarp kniv.

Derfor skal du købe et mandolinjern til køkkenet

Du kan måske fornemme min personlige begejstring for netop mandolinjernet? Hvis ikke, så læs lidt mere nedenfor...

Mandolinjern er et yderst præcist værktøj til køkkenet. Selv professionelle kokke og køkkener anvender denne snitform. Det er bare hurtigere, mere præcist og giver altid et perfekt resultat.

Det bliver ikke meget nemmere at tilberede grøntsager og frugt end med et mandolinjern. Det bliver tilmed også en ret så stilfuld tilberedning.

Ordsproget, at spise med øjnene - kommer i sandhed til sin ret. Det visuelle indtryk af en ret bliver helt anderledes når elementerne heri står skarpt.

Et par fordele, og den eneste ulempe:

  • Perfekt snitte grøntsager, frugt m.m.
  • Ingen karambolage med køkkenknive
  • Tidsbesparende - det går hurtigt!
  • Måske for perfekte elementer til en rustik anretning

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 6 mandolinjern, har Thomas Jørgensen valgt OXO håndholdt mandolinjern , som det bedste mandolinjern i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 5 andre populære mandolinjern, herunder bl.a. Microplane, OXO Good Grips Simple, GEFU & De Buyer Viper... klik her for at se de resterende!

3 ofte stillede spørgsmål om mandolinjern

Hvorfor bruge et mandolinjern?

Et mandolinjern er et perfekt alternativ til at skære grøntsager, frugt el.lign. med en køkkenkniv. Du får et perfekt resultat hver gang.

Hvordan bruges et mandolinjern?

Man placerer sine grøntsag eller frugt i den ene ende af mandolinjernet. Tryk let ned og kør det derefter ned i den modsatte af mandolinjernet. Undervej snittes grøntsager og frugt i skiver på kniven i midten af jernet.

Hvad er et mandolinjern?

Et mandolinjern minder om et rivejern, men den store forskel er at du skærer/snitter frem for at rive grøntsager, frugt el.lign. Med et mandolinjern kan man skære grøntsager og frugt i tynde eller tykke skiver og strimler.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Bron Coucke Du Chef Gourmet.

Anbefalingerne er givet af • Smagens madguru
Skriv til Thomas Jørgensen

Thomas er altid klar med en spændende og ofte utraditionel opskrift på et eller andet lækkert. Han elsker sine køkkenmaskiner og går utroligt meget op i valg af det rette køkkengrej.

Bedøm denne artikel
19 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5