Bedste mandolinjern: Her er de 7 bedste mandolinjern i 2021

Det bedste mandolinjern sparer dig tid og kræfter på at skære grøntsager i køkkenet. Herudover bliver hvert et snit helt perfekt og uden større eller mindre stykker. Med et mandolinjern til grøntsager bliver det både sjovere og nemmere, at kreere og skabe skønne retter i køkkenet. Vælg et håndholdt mandolinjern hvis pladsen er trang eller en bordmodel der står stabilt på køkkenbordet. Vælger man et mandolinjern med håndtag til grøntsagerne kan børn også være med. Her i denne guide finder du de bedste og mest populære netop nu!

OXO håndholdt mandolinjern

Konklusion: Her er det bedste mandolinjern 🥇

OXO håndholdt mandolinjern er udvalgt af Thomas, som det bedste mandolinjern i maj 2021.

Bedste
Af Kok
Priser er opdateret i dag mandag d. 10 maj 2021. Indholdet er opdateret tirsdag d. 13. april 2021 og er oprindeligt udgivet onsdag d. 27. januar 2021. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.

Hvilket mandolinjern er bedst i test?

1. OXO håndholdt mandolinjern - BEDST I TEST 🥇

OXO håndholdt mandolinjern

Bedste håndholdte mandolinjern

Med dette håndholdte mandolinjern bliver det en leg at skære frugt og grøntsager! Skivernes tykkelse kan justeres og du kan nemt og effektivt bruge mandolinjernet til at lave skiver af agurk til agurksalat, kartoffelskiver til flødekartofler. Kun fantasi... Læs mere hos KitchenOne

2. Microplane mandolinjern

Microplane mandolinjern

Mandolinjern med julienneskærer

Det ultimative mandolinjern fra Microplane, der er udstyret med to slags skær. Du får nemlig muligheden for enten at lave skiver eller juliennesstrimler. Det der kendetegner Microplanes rivejern, er det sylskarpe fotoætsede skær, der er så skarpt det kan... Læs mere hos KitchenOne

3. Bron Coucke Du Chef Gourmet mandolinjern

Bron Coucke Du Chef Gourmet mandolinjern

Bron Coucke mandolinjern

Nyd nemt at skære dine grøntsager med Bron Couckes Du Chef Gourmet mandolinjernet. Det er skabt i professionel kvalitet fra Frankrig, der er perfekt til hjemmekokken. Du kan nemt skære fine skiver af grøntsager, rodfrugter og meget mere. Den er udstyret m... Læs mere hos KitchenOne

4. OXO Good Grips Simple mandolinjern

OXO Good Grips Simple mandolinjern

OXO mandolinjern

Med dette smarte Good Grips Simpel mandolinjern fra OXO kan du vælge mellem tre forskellig skivetykkelser såvel som julienne-indstilling. Holderen er fjedret, hvilket giver et mere jævnt snit og mindsker spild. Derudover beskytter den fingrene mod den sk... Læs mere hos KitchenOne

5. GEFU mandolinjern

GEFU mandolinjern

GEFU mandolinjern

Denne stilfulde grøntsagssnitter i rustfri stål, kan skære grøntsager og frugt i perfekte skiver på igen tid. For enden af håndtaget, er placeret en justeringsknap, hvorpå man nemt indstiller den ønskede størrelse. Mandolinjernet har skridsikre fødder for... Læs mere hos Proshop

6. De Buyer Viper mandolinjern

De Buyer Viper mandolinjern

De Buyer mandolinjern

Et af De Buyers bedst sælgende mandolinjern med gode funktioner, som hjælper dig til hurtigt udskårne grøntsager og frugt. Bladet er v-formet, så selv den blødeste frugt bliver skåret helt tyndt på Viper mandolinjernet. Du kan indstille tykkelsen til mell... Læs mere hos KitchenOne

7. Kyocera mandolinjern

Kyocera mandolinjern

Kyocera mandolinjern

Dette rivejerns-sæt fra Kyocera indeholder et mandolinjern, et juliennejern, et finere rivejern af plastik og en beholder på 600ml. Bunden af beholderen er udstyret med en gummiring, så den ikke rykker sig på bordet, når du river. Kyoceras rivejern er ken... Læs mere hos KitchenOne

Hvad er et mandolinjern egentligt og hvordan bruges det til madlavning?

Et mandolinjern er et køkkenredskab til og snitte grøntsager, frugt m.m. i flotte skiver. Det kan minde om funktionen i et rivejern.

Mandolinjern har tidligere været et køkkenredskab man fandt i skuffen godt gemt væk, men i de sidste par år har de igen vundet indpas i de danske hjem.

De følger fint op på den globale sundhedsbølge, der tilsiger, at vi bør spise mere grønt, 6 om dagen, kødfri dage osv.

Her på Smagen.dk har vi fundet de bedste og mest populære mandolin på markedet netop nu.

Er et mandolinjern et rivejern?

Ja, men også nej. Funktionsmæssigt minder de to køkkenredskaber umådeligt meget om hinanden, men designmæssigt er der alligevel forskel.

Der findes rivejern med en mandolin-lignende funktion på siden, men vi kender nok alle til problemet med, at fingrene karambolerer med kniven under brug.

Et japansk mandolinjern til orientalsk madlavning

Arbejder du meget i det orientalske køkken, så vil du uden tvivl sætte stor pris på et mandolinjern. Du har måske allerede et, men søger en opgradering - det kan du også finde her på siden!

En stor fordel ved denne snitter er, at man får samtlige elementer i den samme tykkelse. Det sikrer en jævn tilberedning, der tilgodeser alle de enkelte elementer i retten.

At snitte grøntsager og frugt med en almindelig kniv kan lade sig gøre, men med et japansk mandolinjern kan det gøres væsentligt hurtigere. Du slipper tilmed for risikoen med en skarp kniv.

Derfor skal du købe et mandolinjern til køkkenet

Du kan måske fornemme min personlige begejstring for netop mandolinjernet? Hvis ikke, så læs lidt mere nedenfor...

Mandolinjern er et yderst præcist værktøj til køkkenet. Selv professionelle kokke og køkkener anvender denne snitform. Det er bare hurtigere, mere præcist og giver altid et perfekt resultat.

Det bliver ikke meget nemmere at tilberede grøntsager og frugt end med et mandolinjern. Det bliver tilmed også en ret så stilfuld tilberedning.

Ordsproget, at spise med øjnene - kommer i sandhed til sin ret. Det visuelle indtryk af en ret bliver helt anderledes når elementerne heri står skarpt.

Et par fordele, og den eneste ulempe:

  • Perfekt snitte grøntsager, frugt m.m.
  • Ingen karambolage med køkkenknive
  • Tidsbesparende - det går hurtigt!
  • Måske for perfekte elementer til en rustik anretning

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 7 mandolinjern, har Thomas valgt OXO håndholdt , som det bedste mandolinjern i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 6 andre populære mandolinjern, herunder bl.a. Microplane, Bron Coucke Du Chef Gourmet, OXO Good Grips Simple & GEFU... klik her for at se de resterende!

Ofte stillede spørgsmål om mandolinjern

Et mandolinjern er et perfekt alternativ til at skære grøntsager, frugt el.lign. med en køkkenkniv. Du får et perfekt resultat hver gang.

Man placerer sine grøntsag eller frugt i den ene ende af mandolinjernet. Tryk let ned og kør det derefter ned i den modsatte af mandolinjernet. Undervej snittes grøntsager og frugt i skiver på kniven i midten af jernet.

Et mandolinjern minder om et rivejern, men den store forskel er at du skærer/snitter frem for at rive grøntsager, frugt el.lign. Med et mandolinjern kan man skære grøntsager og frugt i tynde eller tykke skiver og strimler.

Bedøm denne artikel
17 stemmer, gennemsnit: 4.8 / 5