Bedste dehydrator: Her er de 5 bedste dehydratorer i 2021

Bedste dehydrator: Her er de 5 bedste dehydratorer i 2021

Den bedste dehydrator er den der giver dig perfekt tørret frugt og grønt fyldt med vitaminer, mineraler og næringsstoffer. Dehydrering af frugt og grønt er i og for sig en gammel måde at konservere fødevarer vha. lufttørring. Man vil også opleve en dehydrator omtalt som værende en tørreovn - det er et og samme produkt. Ved dehydrering udtørres råvarerne, der mister en stor del af deres naturlige vandindhold, men bevarer sit indhold af gode vitaminer, mineraler og næringsstoffer og de får en langt kraftigere smag. Man kan hyrede de fleste råvarer, men frugt og grønt er populære råvarer. Her i denne guide finder du de bedste og mest populære modeller netop nu!

Af Kok
Priser er opdateret i dag tirsdag d. 27 juli 2021. Indholdet er opdateret mandag d. 21. juni 2021 og er oprindeligt udgivet onsdag d. 27. januar 2021. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Steba ED5 dehydrator

Konklusion: Her er den bedste dehydrator

Steba ED5 dehydrator er udvalgt af Thomas, som den bedste dehydrator i juli 2021.

Bedste

Købsguide til valg af dehydrator

Med den bedste dehydrator kan du konservere årstidens frugter og bær eller lave dit eget beef jerky helt uden at miste de vigtige vitaminer og mineraler i frugt, kød og grøntsager. Få brugt alle havens og naturens lækkerier med en dehydrator.

En lufttørringsovn kan lave de lækreste sunde snacks til børnenes madpakker og når der skal hygges lidt ekstra. Prøv fx at lave æblechips eller tørrede bær som snack eller en del af morgenmaden.

Jeg har her samlet de bedste dehydratorer, eller tørreovne som de også kaldes. Det er de ovne. der har fået de absolut bedste anmeldelser med på vejen. Ikke kun fra eksperter på området men også fra den almindelige forbruger som du og jeg.

Når du køber dehydrator bør du tænke over disse 3 ting

 1. Blæseren skal være kraftig nok - Når du køber en tørreovn, så er det vigtigste, du skal holde øje med om blæseren er kraftig nok i forhold til dehydratorens størrelse. Er den ikke kraftig nok, så bliver dine emner ikke gennemtørre.
 2. Motoren bør være kraftig - Motoren bør ligesom blæseren være kraftig, så du hurtigt kan få tørret de ting, du lægger i dehydratoren. En tørreproces kan i forvejen tage flere dage - selv med en rigtig kraftig motor.
 3. Programmeringsmuligheder - Vælg en dehydrator som giver dig mulighed for selv at bestemme såvel temperatur som tid. Det er også en fordel at vælge en model, der har en timer.

Hvilken dehydrator er bedst i test?

1. Steba ED5 dehydrator

Steba ED5 dehydrator

Steba dehydrator

Lav nemt sunde snacks af dine frugter og grøntsager samt egne tørrede krydderier. Samtidig kan du også bruge Steba ED5 dehydratoren til at øge holdbarheden på dine fødevarer. Den elektroniske temperaturregulering gør det nemt at indstille temperaturen mel... Læs mere hos Proshop

2. Excalibur EXC10ELF dehydrator

Excalibur EXC10ELF dehydrator

Med en dehydrator fra Excalibur kan du lave lækre tørrede snacks, hvor alle vitaminerne og enzymerne fra frugten eller grøntsagerne er bevaret. Du kan altså lave lækre og sunde snacks, herunder fx chips af frugt, grøntsagskiks og müslibarer. Derudover kan... Læs mere hos KitchenOne

3. Excalibur 4500 dehydrator

Excalibur 4500 dehydrator

Med en dehydrator fra Excalibur kan du lave lækre tørrede snacks, hvor alle vitaminerne og enzymerne fra frugten eller grøntsagerne er bevaret. Du kan altså lave lækre og sunde snacks, herunder fx chips af frugt, grøntsagskiks og müslibarer. Derudover kan... Læs mere hos KitchenOne

4. Steba ED6 dehydrator

Steba ED6 dehydrator

Steba dehydrator

Få mest muligt ud af dine fødevarer. Med en Steba ED6 dehydrator kan du nemt tørre din frugt, grøntsager og krydderurter. Den er lavet med 6 rustfrit stål indsatse, hvor du frit kan lægge de fødevarer du ønsker at tørre. Du kan indstille temperaturen mell... Læs mere hos Coop

5. Graef DA 506 dehydrator

Graef DA 506 dehydrator

Hvis du vil være med på noderne, når det kommer til køkkenmaskiner, så er dehydratoren et godt bud på din næste investering. Med en dehydrator åbner sig uanede muligheder for lækre og sunde snacks, og i denne fra Graef kan du lave alt fra beef jerky til h... Læs mere hos KitchenOne

En dehydrator gør det sjovt at spise sundt

Holder du af at leve en sund livsstil og vil du også gerne give dine børn de bedste kostvaner og sørge for at deres daglige vitamin behov opfyldes, så kender du sikkert allerede til mange af de produkter, du kan lave i en dehydrator.

Du kan nemlig lave et væld af lækre snacks, der består af tørret frugt og grønt. Når du tørre dine emner i en dehydrator, så kan du opnå en knasende sprødhed, der forvandler frugt og grønt til knasende chips, muslibar eller frugtstænger.

Vi har samlet et udvalg af de absolut bedste dehydratorer på markedet for, at gøre det let for dig at vælge den bedste dehydrator til dine behov.

Og læser du med videre, så gennemgår vi alt, hvad der er værd at vide om en dehydrator og vi gennemgår også alle de ting, som du bør være opmærksom på, inden du foretager dit køb.

Læs med videre og bliv klædt godt på til at købe en dehydrator.

Hvad er en dehydrator og hvordan virker den?

En dehydrator kaldes også for en tørreovn. Det er en ovn. der på lave grader og med meget ventilation kan tørre frugt og grøntsager og dine fund fra skovturene.

Dehydratoren fungere på den måde, at den over tid trækker alt fugten ud af frugt og grøntsager.

Når dine fødevarer tørres, som de gør med en dehydrator, så bevares alle enzymer og vitaminer. Det er derfor en effektiv måde at konservere på.

Disse produktinformationer skal du lægge vægt på, når du køber en dehydrator

Der er mange ting, som du bør forholde dig til, inden du køber en dehydrator. Både når det gælder selve dehydratoren, men også når det gælder dine behov.

Vi starter nu med at kigge nærmere på de vigtige elementer i en dehydrator.

Blæserstørrelse

Når du køber dehydrator, så er en af de vigtigste ting, du bør undersøge, størrelsen på blæseren.

Blæserens størrelse er også der, hvor du ser den største forskel mellem de enkelte modeller.

Størrelsen på blæseren har stor betydning for dehydratorens tørreevne. Altså hvor hurtigt den kan tørre de emner, du lægger i den.

Størrelsen på blæseren skal selvfølgelig ses i forhold til selve dehydratorens størrelse.

Du bør sikre dig, at blæseren er kraftig nok til den størrelse dehydrator, du gerne vil have.

Placering af varmelegeme og blæser

Det er ikke kun størrelsen på blæseren, der har betydning. Det har også betydning, hvor i dehydratoren den er placeret. Specielt i forhold til varmelegemet.

I en dehydrator er det alfa omega, at dine emner bliver tørret jævnt på hele pladen.

Hvis du vælger en større dehydrator, så kan det være en fordel at vælge en model, hvor varmelegeme og blæser sidder i bunden frem for i toppen eller på bagsiden af dehydratoren.

Det skyldes, at varme stiger opad og ved at have varmelegeme og blæser i bunden, så sikrer du den bedste tørring i alle lag.

Motorstørrelse

Motorens størrelse har betydning for hvor effektiv dehydratoren er. Og hvor lang tid den tager om at tørre dine emner.

En tørreproces foregår over flere timer - og nogle gange flere døgn. Det stiller også krav til motoren, der skal være driftsikker selv i mange timer i træk.

Vælg en dehydrator i en god kvalitet, så du får en lang levetid på din maskine.

Støjniveau

Afhængig af hvor i din bolig du gerne vil placere din dehydrator, så kan det også være en god idé at tænke støjniveauet ind i dit valg.

Hvis den skal stå placeret centralt i huset, så kan det være en god idé at vælge en støjsvag model.

Der er stor forskel på, hvor lydfølsomme vi er. Nogen vil en svag summen genere - andre ikke. Du ved sikkert, om det er et forbehold som du bør tage.

Programmeringsmuligheder

Når du køber en dehydrator, så skal du overveje, hvilke muligheder du gerne vil have for at indstille dehydratoren.

 • Temperaturspænd

  Du bør se på hvilke temperaturspænd, som dehydratoren tilbyder.

  Vores anbefaling er, at din dehydrator skal ligge i spændet 30 - 70 grader.

  Det er et temperaturspænd, der er lavt nok til at du bevare alle enzymer, vitaminer og mineraler i de emner, du tørre.

  Det er samtidig høje nok grader til at for eksempel kød bliver tørret forsvarligt.

 • Timer

  PĂĄ nogle dehydratorer er der en timer. Timeren kan indstilles sĂĄ den automatisk slukker efter den angivne tid.

  Det er smart hvis du gerne vil sætte en tørring i gang inden du skal på arbejde. Men tørretiden kun er 4 timer.

  Så indstiller du blot den ønskede temperatur og sætter timeren på 4 timer og så klarer dehydratoren resten.

  Nogle timer har en maksimal tid pĂĄ 24 timer, andre pĂĄ 36 timer.

Hvilke behov skal din dehydrator kunne dække?

Nu har vi guidet dig gennem de ting du bør være opmærksom på vedrørende selve dehydratoren.

Nu skal vi kigge nærmere på DINE behov. Så du er sikker på at købe en dehydrator, som lever op til dine krav.

Hvor store mængder har du planer om at tørre af gangen?

Når du skal vælge den bedste dehydrator til dine behov, så bør du gøre dig nogle tanker om, hvor stor en dehydrator, du har brug for.

Hvis du kun har brug for at tørre små mængder af gangen, så kan du godt nøjes med en dehydrator med en 3 - 5 plader.

Kan du derimod brug for at lave store portioner, så bør du vælge en model med minimum 6 plader.

Tørretiden i en dehydrator kan jo spænde fra en 4 timer til flere døgn.

Vi anbefaler altid, at du vælger en rummelig model, hvis du gerne vil bruge din dehydrator til at hjælpe med at konservere i større mængder.

Hvilke type fødevarer ønsker du at tørre?

Når du vælger dehydrator bør du også gøre dig nogle overvejelser om, hvilke type fødevarer du ønsker at tørre.

Og om det stiller nogle specielle krav til tørringsoverfladen. Drømmer du for eksempel om at tørre store fisk, så sørg for du vælger en model, der har den fornødne plads.

Det samme gælder, hvis du bruger din dehydrator til at tørre skov fund som barkstykker og grankogler.

Design og placering

Det er en god idé allerede på forhånd at gøre dig nogle tanker om, hvor du gerne vil placere din nye dehydrator.

Kender du placeringen på forhånd, så kan du sikre dig, at du vælger en dehydrator, der har de rigtige mål.

Du har også mulighed for at vælge en dehydrator, der har et design, der falder i et med resten af dit bolig.

Hvor nysgerrig er du?

Nogle dehydratorer giver bedre mulighed for at følge med i tørringsprocessen end andre.

Nogle dehydratorer har vindue i frontpartiet, som gør det muligt at få et lille kig ind på tørringshylderne.

Andre har valgt at lave hylderne i klar plast og ligeledes selve dehydrator kabinettet. Det betyder, at du let kan følge tørringsprocessen fra alle vinkler.

Hvad der er den bedste løsning for dig, ved kun du.

Hvad kan du tørre i en dehydrator?

Det er ikke uden grund at dehydratoren står på flere og flere ønskesedler. Dehydratoren åbner nemlig op for en masse muligheder, når det kommer til at konservere mad på en spændende måde. Og det uden, at du mister alle den sunde næring i fødevaren.

Når du udtørre en fødevare, som er det, du reelt gør i en dehydrator, så bibeholder du alle vitaminer og mineraler i fødevaren.

En dehydrator er ogsĂĄ perfekt til at lave sunde velsmagende snacks.

Læs med videre og få inspiration til, hvordan du kan bruge en dehydrator på rigtig mange forskellige måder.

Både til fødevarer, men også til hobbybrug.

Tørret frugt og grønt

Med en dehydrator kan du lave en masse lækre sunde snacks, men du kan også langtids konservere bær og frugt fra haven, så du har adgang til vitaminbomber hele året rundt.

Hvis du gerne vil lave snacks som et alternativ til chips, så kan du tørre æbleringe eller lave rodfrugtchips ved at skære helt tynde skiver og tørre dem.

Du kan også tørre hindbær, blåbær og andre bær. De er super lækre på din morgen skyr eller som en del af en muslibar.

Til muslibar kan du også selv tørre dadler, abrikoser og andre lækkerier.

Tør krydderurter

Om sommeren er der rigtig mange, der har krydderurter i haven, på altanen eller i køkken vindueskarmen.

Når sæsonen er på sit højeste kan det være svært at følge med og nå at få det hele brugt.

Med en dehydrator kan du let tørre de krydderurter du har til overs, så du kan opbevare dem og have krydderurter ved hånden hele året rundt.

Du kan med fordel opbevare de tørrede krydderurter i gamle syltetøjsglas, så de ikke får fugt.

Tør svampe

Naturen byder på mange lækkerier, hvis man finder de rigtige steder på de rigtige tidspunkter.

Ud over lækre bær så kan du også finde spisesvampe i den danske natur. Spisesvampe som du betaler i dyre domme for i supermarkedet eller på grønttorvet.

En svamp som kantarellen anses for at være en af de fineste spisesvampe. Finder du én kantarel, så er der næsten altid flere.

Svampe kan med fordel tørres i en dehydrator. På den måde bibeholder du alt den gode smag i svampen, så du til enhver tid kan tage nogle frem, bløde dem op i lidt vand og bruge dem i lækre saucer og gryderetter.

Tør kød

Det er oplagt at bruge dehydratoren til at tørre kød. Du kan for eksempel lave din egen beef jerky eller jerky af kylling eller vildt

Tørret kød er en lækker snack som er fyldt med gode proteiner. Træner du meget, så vil det være oplagt at lave dine egne lækre snacks med en dehydrator.

Du kan også tørre fisk i en dehydrator. Det kan være en god måde at konservere en del af din fangst på. Så kan du lave lækre fiskesupper, selv når fiskestangen er gemt væk.

Hvis du har hund eller kat, så kan du lave sunde og lækre snacks ved at tørre tynde skriver kylling, oksekød, vildt eller lignende. Så har du helt styr på hvad din firbenede ven spiser.

Du kan ogsĂĄ bruge en dehydrator til andet end mad

En dehydrator kan anvendes til andet en fødevarer. Den er også rigtig god at have ved hånden, hvis du eller dine børn er kreative.

Med en dehydrator kan du nemlig tørre blomster fra haven eller jeres gåture. De kan bruges til at dekorere kort, til buketter eller hvad i finder på.

Du kan også tørre rosenblade og lavendel og lave din egen potpourri. Eventuelt ved at blande lidt mint i.

Potpourrier kan stå i små glasskåle og pynte eller de kan sys ind i små stofposer og hænges i klædeskabet eller bruges til gaver.

Du kan også bruge din dehydrator til at tørre mos, bark, kogler og andre ting fra naturen, som du senere kan bruge til juledekorationer og kranse.

En dehydrator er den ultimative køkkenmaskine til dig, der er glad for Raw Food køkkenet. Med en dehydrator har du nemlig mulighed for at lave knasende chips og lignende uden at forarbejde fødevaren.

En dehydrator er mester i sunde snacks

Æblechips er en lækker sund og sprød snack som de fleste børn og voksne elsker. Det er et rigtig fint mellemmåltid eller snack, når lækkersulten melder sig.

Når du køber æble- og andre grøntsagschips i supermarkedet, så er de aldrig billige.

Men med en dehydrator kan du let selv lave de lækreste æbleringe eller æblechips uden noget særlig arbejde.

Du kan også lave mange andre lækre grøntsagschips, for eksempel rodfrugtchips (gulerod, pastinak, rødbede) du kan tørre pære, bananer, blommer (svesker) og alle havens bær.

Du kan også lave sprøde grøntsags kiks i en dehydrator ved at rive grøntsager og blande det med frø og kerner, inden du lader det langtidstørre i dehydratoren.

Muslibar og mysli stænger, figenstænger mm er også pludselig en mulighed, når du har en dehydrator stående derhjemme.

En af de største glæder ved selv at lave sunde snacks er, at du ved præcis hvad der er i dem.

Sådan laver du de lækreste æblechips

Det skal du bruge:

 • En dehydrator
 • En kernehusudstikker
 • Skarp kniv eller mandolinjern

Ingredienser

 • 5 store æbler
 • Citronsaft
 • Kanel

Sådan gør du:

 1. Vælg nogle helt friske og sprøde æbler uden mærker efter stød.
 2. Vask dem grundigt.
 3. Stik kernehuset ud med en kernehusudstikker eller fjern kernehuset med en kniv.
 4. Herefter skal du skære æblet i tynde skiver. Du kan skære æblet i tynde skiver med en skarp kniv, men det kan være lettere med et mandolinjern. På den måde sikre du også at alle skiver er lige tykke og skal have den samme tørringstid. Du skal dog være opmærksom på, at de også kan blive for tynde.
 5. Fordel æbleskiverne på tørringspladerne og giv dem et let drys med kanel.
 6. Indstil dehydratoren på 50 grader og lad æbleringene tørre i ca 10 - 12 timer.
 7. For at bibeholde sprødheden i de færdige æblechips så bør du opbevare dem i en lufttæt beholder.

Du kan lave en skål med vand og et par dråber citron og lægge æbleskiverne deri mens du ordner resten, så undgår du at dine æblechips bliver brune.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 5 dehydratorer, har Thomas valgt Steba ED5 , som den bedste dehydrator i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 4 andre populære dehydratorer, herunder bl.a. Excalibur EXC10ELF, Excalibur 4500, Steba ED6 & Graef DA 506.

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Thomas

9 ofte stillede spørgsmål om dehydratorer

Det er en god idé at vælge en dehydrator med timer hvis du gerne vil have din dehydrator kørende når du ikke er hjemme.

Ja. Dehydratoren egner sig rigtig godt til at tørre svampe.

Ja. Du kan selv lave jerky, som man kalder tørret kød, i en dehydrator. Du kan både tørre rødt kød, fjerkræ og fisk.

Ja. Du kan sagtens tørre krydderurter i din dehydrator. På den måde gemmer du alt smag og alle vitaminer.

Ja. Du kan med fordel tørre haven bær i en dehydrator og bruge dem i din musli eller som dekoration på kager.

Ja. Du kan også bruge din dehydrator til at tørre blomster. Både hele blomster, men også blomsterblade. Du kan ligeledes tørre mos, bark og lignende.

Tørringstiden afhænger helt af hvad du tørre i dehydratoren. Nogle ting tager få timer - andre flere døgn. Det afhænger af størrelsen på de emner du tørre og på hvor meget væde de indeholder.

Ja, kært barn har mange navne. Der er tale om én og samme ting - nemlig en dehydrator.

Ja. Fordelen ved en dehydrator er netop at alle vitaminer og mineraler bibeholdes.

Bedøm denne artikel
21 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5