Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud på produkter, vi allerede elsker og anbefaler! Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud ❯
Bedste candyflossmaskine: Se de 4 udvalgte til hjemmelavet candyfloss i 2021

Bedste candyflossmaskine: Se de 4 udvalgte til hjemmelavet candyfloss i 2021

Den bedste candyflossmaskine giver en lækker og luftig hjemmelavet candyfloss! Vælg en mindre bordmodel til køkkenet, så den nemt kan stilles væk når den ikke er i brug. Man drysser blot sukker (evt. med farve) i midten af maskinen, venter indtil sukkeret bliver flydende og slynges ud i skålen - hvorfra man snurrer det op på en pind eller papirkræmmerhus. Her i vores store candyflossmaskine guide finder du de bedste og mest populære modeller netop nu!

Af Smagens køkkengrejsentusiast
Priser er opdateret i dag onsdag d. 1 december 2021. Indholdet er opdateret fredag d. 26. november 2021 og er oprindeligt udgivet onsdag d. 27. januar 2021. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
KitchPro candyfloss maskine

Konklusion: Her er den bedste candyflossmaskine

KitchPro candyfloss maskine er udvalgt af Christoffer Steenbeck, som den bedste candyflossmaskine i december 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af candyflossmaskine

Med den bedste candyflossmaskine kan du lave fantastiske candyfloss i alle regnbuens farver hjemme i dit eget køkken. Det eneste du skal huske at have på lager, er ganske almindelig sukker og evt. lidt frugtfarve til at give din candyfloss kulør.

En candyfloss maskine til hjemmebrug fylder ikke mere end du sagtens kan have den stående i et skab, når den ikke er i brug - men stil den ikke for langt væk, for du får brug for at tage den frem ofte.

Der er flere candyflossmaskiner på markedet både til hjemmebrug og til professionelt brug. Jeg har her samlet de bedste candyflossmaskiner, så du kan gøre dit valg mellem kvalitetsmaskiner, som har vist sig at være rigtige gode i brug.

3 ting du bør være opmærksom på når du køber candyflossmaskine

 1. Køb den rigtige størrelse - Der findes candyfloss maskiner i mange størrelser. Der er de helt store til professionelt brug men og de mindre til almindelig husholdning svinger i størrelser. Vælg en der passer til det forventede brug.
 2. Vælg en model der er let at rengøre - Det kan godt betale sig at vælge en model, der er let at rengøre. Ved mange modeller kan du smide de løse dele i opvaskemaskinen. Det er en stor fordel. En candyflossmaskine er dog heller ikke vanskelig at gøre ren i hånden.
 3. Et effektivt varmelegeme er vigtigt - Det er vigtigt, at du vælger en candyflossmaskine som har en god effekt. Altså et effektivt varmelegeme. Det sikrer også, at din candyfloss maskine hurtigt varmer op og er klar til brug.

Hvilken candyflossmaskine er bedst i test?

1. KitchPro candyfloss maskine

KitchPro candyfloss maskine

KitchPro candyfloss maskine

Elsker du Candyfloss? Tivolierne vil gerne have os til at tro, at det er lige så svært som kernefysik at lave candyfloss, men det er det ikke! Alt hvad du skal bruge, er sukker og en candyfloss-maskine. Så har du en perfekt candyfloss på nogle minutter!... Læs mere hos Coolstuff

2. Champion candyfloss maskine

Champion candyfloss maskine

Billig og nem maskine til candyfloss

Hvem elsker ikke candyfloss? Med denne candyflossmaskine fra Champion kan du lave det helt selv og gøre enhver børnefødselsdag eller fest til en kæmpe succes! Maskinen er let at anvende: tænd for maskinen. fyld én medfølgende målekop med sukker og hæld d... Læs mere hos KitchenOne

Til børn og barnlige sjæle, perfekt til fester og fødselsdage & alle løse dele tåler opvaskemaskine.

3. Clatronic ZWM 3478 candyfloss maskine

Clatronic ZWM 3478 candyfloss maskine

Søndagsavisen testvinder: 6 ud af 6 i Tivolifaktor

Med denne maskine fra Tyske Clatronic har du nu muligheden for at lave candyfloss hjemme i dit eget køkken. Maskinen er perfekt til fredagshygge på højt plan eller til en god film. Du kan nemt øve dig på at lave den perfekte candyfloss. Du hælder sukker i maskinen og brug gerne farvet sukker for at få en... Læs mere hos Proshop

4. Ariete Party Time candyfloss maskine

Ariete Party Time candyfloss maskine

Candyflossmaskine i retro design

Server hjemmelavet candyfloss til børnefødselsdagen med hjælp fra Party Time candyfloss-maskinen fra Ariete. Maskinen har et smart retro design og fås i henholdsvis rød eller blå. Det kompakte design gør den nem og praktisk at opbevare. Dertil har den en... Læs mere hos KitchenOne

Hvad er en candyfloss maskine?

En candyflossmaskine er en nærmest magisk gryde, der spinder fine tynde tråde af sukker og luft. Det er nemlig alt hvad candyfloss består af - sukker og luft og en anelse frugtfarve.

Candyfloss har fortryllet børn og voksne i generationer. Det klistrede sukkerstads i kulørte farver som føles som vat, smager fantastisk sødt og dejligt og som nærmest som trylleri forsvinder ind til ingenting, så snart det mærker fugten af tungen.

En candyflossmaskine består af en mindre skål, der er placeret i en stor tromle. Det er i skålen i midten, at du kommer sukkeret i og det er også denne skål, der bliver varmet op, så sukkeret smelter. Når sukkeret er smeltet flydende, så tvinges det ud af små huller i skålen, når skålen spinner hurtigt rundt. Det producerer de fine sukkertråde, som derefter vindes op på en pind eller omkring et kræmmerhus og bliver til det, vi kender som candyfloss.

Bring nostalgien ind i hjemmet med en candyflossmaskine

Candyfloss og candyflossmaskiner har gennem generationer været noget, man har forbundet med markedspladser og tivoli og mange børn har gennem tiden været tryllebundet af disse kulørte sukker skyer, som fylder en masse, men svinder ind til ingenting, så snart det rammer tungen.

I dag er candyfloss ikke længere forbeholdt tivoli og andre festpladser. Nu kan du nemlig få candyfloss maskiner i en størrelse som passer til en almindelig husholdning. Mange candyflossmaskiner fylder ikke mere end end bagemaskine eller en stor brødrister. Den optager derfor ikke meget plads i hjemmet.

Til gengæld er det sikkert, at du vil få stor glæde af en candyflossmaskine. Den er fantastisk til børnefødselsdage, men også til jul hvor du kan tilsætte din candyfloss en smag af jul og henrykke dine gæster.

Men faktisk er en candyflossmaskine så hurtig at varme op, så let at anvende og så enkel at gøre ren, at du med garanti vil få den brugt hele året rundt.

Læs med videre og få gode råd til hvordan du kan bruge dine candyflossmaskine og skabe dine helt egne candyfloss med dit personlige præg.

Hvordan bruger man en candyflossmaskine og er det svært?

Når candyflossmaskiner bliver mere og mere populære, så skyldes det, at du i dag kan få candyflossmaskiner, der passer i størrelsen til en husholdning eller en børnefødselsdag og som dermed er mulig at få plads til for de fleste mennesker.

Samtidig har flere fået øjnene op for at candyfloss faktisk er utrolig let at lave hvis bare du har en candyflossmaskine.

Sådan gør du:

 1. Placer candyflossmaskinen på køkkenbordet eller en anden stabil overflade.
 2. Tænd for candyflossmaskinen og lad den varme sukkerskålen i midten af maskinen op. Det tager ca. 5 minutter.
 3. Hæld en skefuld sukker i sukkerskålen med den medfølgende måleske.
 4. Sukkeret smelter hurtigt, så vær parat med en pind eller en papirkegle.
 5. Hold pinden lodret ned i candyflossmaskinen skål og saml sukker trådene omkring pinden.
 6. Roter hele tiden pinden i hånden samtidig med, at du bevæger den rundt i sukkerskålen for at fange sukker trådene.

Så let er det at lave candyfloss - Er du klar til at imponere familien med hjemmelavet candyfloss?

Candyflossens lange vej til Danmark

Candyfloss er kendt under mange navne verden over og har også været længe undervejs, inden candyfloss endelig kom til Danmark først i 50erne.

I USA går candyfloss under navnet cotton candy, i England under navnet candy floss og i Australien under navnet fairy floss. Og fairy floss var faktisk det navn som candyfloss først blev lanceret under.

Candyfloss blev opfundet i USA helt tilbage i 1897 af de to bolchekogere William Morrison og John C. Wharton. Det blev lavet dengang, akkurat som nu, i en tromle, der bliver spundet hurtigt rundt, så sukkeret bliver presset ud af små huller og bliver til de fine sukkertråde.

Det blev første gang præsenteret for offentligheden ved St. Louis Verdensudstilling i 1904 og må siges, at være en kæmpe succes som stadig i dag mere end 100 år senere med stor fornøjelse bliver spist af børn og voksne verden over.

Lav candyfloss af ganske almindelig hvidt sukker

Candyfloss er en lækker treat som udelukkende består af sukker. Du skal altså ikke ud og investere i en masse forskellige ingredienser for at komme i gang med at bruge din candyflossmaskine.

Du kan købe masser af “candyfloss sukker” online. Her er stadig tale om ganske almindelig sukker, det er bare tilsat farvestof, så du kan få den kendte lyserøde eller lyseblå candyfloss som du kender fra tivoli og markeder.

Du kan dog sagtens få samme resultat med ganske almindelig hvidt sukker, som det du kommer i din kaffe eller te. Hvis du gerne vil lave kulørte candyfloss, så kan du klare det ved at dryppe et par dråber pastafarve ned i candyfloss maskinens sukkerskål. Så får du flot kulørt candyfloss. Forestil dig begejstringen til børnefødselsdagen når du laver candyfloss til dem i alle regnbuens farver - eller helt ufarvet som fine hvide skyer, der smager sødt og dejligt.

Candyfloss smager sødt og ændre ikke smag selvom du tilsætter pastafarve. Men hvis du synes, det kunne være spændende at prøve candyfloss med smag, så kan du finde candyfloss sukker på nettet med smag af f.eks.

 • Jordbær
 • Æble
 • Hindbær
 • Ananas
 • Kirsebær

Der skal mindre sukker til at lave candyfloss end man skulle tro

Når man ser en kæmpe sky af candyfloss, så kan man godt foranlediges til at tro, at den indeholder store mængder sukker. Candyfloss er nemlig ganske rigtig lavet udelukkende af sukker, MEN faktisk bliver mange overrasket over, hvor lidt sukker der skal til at lave en portion candyfloss. Hemmeligheden i candyfloss er netop, at sukkeret smelter for derefter at blive slynget ud i de sytråd tynde sukker tråde som syner og fylder meget mere, fordi der er så meget luft i en candyfloss.

Når man laver candyfloss, så beregner men 30 gram sukker pr servering. 30 gram sukker giver altså en kæmpe sky af lækker candyfloss. Det er mindre sukker end hvad der er i en pose Malaco Guf eller lignende.

Candyfloss bør absolut ikke være en daglig treat, men hvorfor ikke gøre de dage i skal hygge jer med lidt sødt endnu sjovere ved at lave jeres egne candyfloss.

Brug dine yndlings bolcher til at lave candyfloss

I mange årtier var en candyfloss enten hvid eller lyserød og smagte ens af sukker. De traditionelle candyfloss er en stor fornøjelse i sig selv, men i dag eksperimenteres der med både farver og smage i candyfloss.

Du kan købe poser med candyfloss sukker på nettet. Der kan du få forskellige varianter, der enten er farvede eller både er farvede og er tilsat smag. Det er som regel frugtsmag du kan finde i handlen.

Men har du en candyflossmaskine derhjemme, så kan du også eksperimentere med smagen i din candyfloss og gøre den langt mere spændende og personlig en end candyfloss, der smager af jordbær eller æble. Du kan nemlig lave candyfloss, der smager af dit yndlings bolche.

Et bolche består jo også udelukkende af sukker, farve og smagsstoffer. Du kan altså skifte sukkeret ud med et par bolcher, når du laver candyfloss. Det kan give nogle virkelig spændende smage.

Hvis du er til de søde smage kan du forsøge dig med Kongen af Danmark bolcher eller de rød og hvidstribede pebermynte bolcher og er du til det lidt stærkere, hvorfor så ikke prøve med spejderhagl eller tyrkisk peber.

Det er kun fantasien der sætter grænser. Det kan dog være en god idé at bruge 50 % sukker og 50 % bolche, hvis der er tale om de meget stærke bolcher. Husk at bolcherne skal være helt knust / findelt så de har samme konsistens som sukkeret.

Pastafarve er bedre end frugtfarve når du skal give din candyfloss kulør

En kulørt candyfloss kan gøre festen ekstra festligt. Måske kan du endda farvekoordinere dine candyfloss, så den passer til festens tema og farver.

Du kan købe færdige sukkerblandinger til candyflossmaskiner i forskellige farver, men du kan også selv farve dit sukker. Du vil på nettet kunne finde forslag om brug af frugtfarve til at farve sukkeret med. Det kan også godt lade sig gøre, men ofte vil sukkeret klumpe. Det dur ikke, da sukkeret skal være helt, fint når det kommer ned i candyflossmaskinen.

I stedet for frugtfarve så kan du med fordel bruge pastafarve som er en helt smagløs farvepasta. Grunden til at pastafarve egner sig bedre til at farve candyfloss end frugtfarve er, at pastaen ikke er flydende på samme måde som frugtfarve og derfor lettere at arbejde med. Du kan købe pastafarve i specialforretninger eller på nettet - det er ikke svært at finde.

Så let er det at rengøre en candyflossmaskine

Hvis du forestiller dig, at det er frygtelig besværligt at rengøre en candyflossmaskine, så tager du fuldstændig fejl. Det tager nemlig ikke mange minutter at rengøre maskinen.

Først og fremmest kan alle de løse dele som regel kommes direkte i opvaskemaskinen og selve tromlen kan let tørres af med en fugtig klud. Du kommer altså ikke til at stå og kæmpe med fastbrændt sukker osv.

Jeg vil tro du kan have din candyflossmaskine rengjort på under 5 minutter.

Hvad koster en candyfloss maskine?

Der findes rigtig mange forskellige modeller af candyfloss maskiner og de findes derfor også i mange prislejer.

Der er helt små candyflossmaskiner som let kan stå på køkkenbordet og passer til en almindelig størrelse familie. Der er de lidt større candyflossmaskiner som er til dig, der godt kan lide at holde store fester eller ofte har mange børn på besøg og så er der de helt store og professionelle candyflossmaskiner som er dem vi kender fra tivoli og festpladser.

Hvis du skal købe en candyflossmaskine, som du kan have stående på køkkenbordet så starter priserne på omkring 300 kr. Det er altså ikke nogen voldsom investering, du behøver at foretage og ingredienserne (sukkeret) slår heller ikke økonomien i stykker. Er der derimod tale om en professionel candyflossmaskine så starter priserne på nogle tusind kroner.

Har du besluttet dig for hvilken candyflossmaskine der skal hjem til dig og bo?

Jeg håber, min gennemgang har hjulpet dig med at vælge den helt rigtige og dermed den bedste candyfloss maskine, der passer til dig og dine behov. Forhåbentlig har du også fået en masse god inspiration til, hvordan du kan bruge candyflossmaskinen på nye og sjove måder.

Skulle du stå tilbage med spørgsmål, du ikke har fået besvaret, så vil jeg opfordre dig til at følge linkene jeg har lagt ind til forhandlerne. På forhandlernes side vil du kunne finde yderligere produktinformation. Ved at lægge link ind til forhandlerne har jeg også gjort det let for dig at gennemskue hvor du kan købe din candyflossmaskine billigt.

Jeg vil ønske dig rigtig god fornøjelse med din nye candyfloss maskine.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 4 candyfloss maskiner, har Christoffer Steenbeck valgt KitchPro candyfloss maskine, som den bedste candyfloss maskine i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 3 andre populære candyfloss maskiner, herunder bl.a. Champion, Clatronic ZWM 3478 & Ariete Party Time.

8 ofte stillede spørgsmål til candyflossmaskiner

Kan man lave candyfloss uden maskine?

Man kan godt lave candyfloss uden maskine, men man skal passe MEGET på, da smeltet sukker er ekstremt varmt!

 1. Bland vand, lys majssirup og sukker i en gryde
 2. Stik termometret i gryden og varm op indtil du har sirup.
 3. Fjern gryden fra varmen og hæld sin sirup op i en ildfast skål.
 4. Tilsæt evt. tre til fem dråber frugtfarve.
 5. Pisk sukkeret indtil det er blevet til luftige sukkertråde og er størknet.

Hvordan vedligeholder og renser man en candyfloss maskine?

Man renser en candyfloss maskine ved at tørre den smeltede sukker af skål og kant med en opvredet varm klud. Kan spanden afmonteres skylles den under varmt vand, hvorved sukkerresterne bliver opløst.

Hvordan bruger man en candyfloss maskine?

Man bruger en candyfloss maskine ved at hælde sukker op i skålen i midten, tænde for maskinen og vente på at den er varm. Når skålen er varm vil sukkertråde blive slynget ud mod kanten og dermed danne candyfloss trådene.

Hvordan bliver sukker til candyfloss i en maskine?

Sukker bliver til candyfloss i en maskine ved at man hælder sukker i en skål, der varmes op, så sukkeret går fra krystallinsk form til flydende form. Idet sukkeret roteres, tvinges det flydende sukker gennem en række små huller i skålen på maskinens midte. Når sukkeret kommer i kontakt med luften, køles det ned og bliver porøst.

Hvor meget sukker er der i candyfloss?

I candyfloss er der ca. 30 gram sukker per servering. 30 gram sukker fylder ikke meget, men sukkertrådene øger volumen og giver den luftige sky af candyfloss.

Hvor meget koster en candyflossmaskine?

En hobby candyflossmaskine koster fra 300 kr. og en professionel maskine koster flere tusind kroner.

Hvor kan jeg købe farvet candyfloss sukker?

Farvet candyfloss sukker kan købes online eller laves selv. Dryp den ønskede farve i sukkeret inden opvarmning i skålen i maskinens midte. Så kan du lave alle regnbuens farver - blå, grøn, gul, rød candyfloss. Du bestemmer farven.

Hvilken sukker bruger man i en candyflossmaskine?

I en candyflossmaskine bruger man ganske almindeligt, hvidt sukker, som de fleste allerede har stående i køkkenet.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Innovagoods Sweetycloud.

Anbefalingerne er givet af • Smagens køkkengrejsentusiast
Skriv til Christoffer Steenbeck

Christoffer er en ægte grejfreak, der hellere har en køkkenmaskine for meget end en for lidt. Han gør sig en hel del i hjemmelavet pizza, men finder også opskrifter fra bl.a. Valdemarsro o.lign. hjemmesider, der kokkereres til stor glæde for familie og gæster.

Bedøm denne artikel
21 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5