Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud på produkter, vi allerede elsker og anbefaler! Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud ❯
Bedste bagestål: Se de 6 udvalgte bagestål til brød, pizza mm. i 2021

Bedste bagestål: Se de 6 udvalgte bagestål til brød, pizza mm. i 2021

Det bedste bagestål sikrer en sprød brød- og pizzabund. Hvor en traditionel bagesten ved forkert håndtering hurtigt kan flække og gå i stykker, så er det stort set umuligt at ødelægge et bagestål. Stål leder og optager varmen intet mindre end 18 gange bedre end en almindelig bagesten og du er dermed sikret perfekt brød hver gang. Vælg et bagestål i en god tykkelse, der har dimensionerne til og kunne passe ind i din ovn. Her i denne guide finder du de bedste og mest populære netop nu!

Af Smagens køkkengrejsentusiast
Priser er opdateret i dag onsdag d. 1 december 2021. Indholdet er opdateret tirsdag d. 30. november 2021 og er oprindeligt udgivet onsdag d. 27. januar 2021. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Foodfreaks bagestål

Konklusion: Her er det bedste bagestål

Foodfreaks bagestål er udvalgt af Christoffer Steenbeck, som det bedste bagestål i december 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af bagestål

Med det bedste bagestål kan alle lave lækkert bagværk med en god krumme og den lækre sprøde skorpe, vi alle elsker. Om din interesse ligger i bagværk eller pizzabunde, så vil bagestålet sikre dig den sprøde skorpe du jagter.

Et bagestål passer ind i en almindelig ovn og kan opbevares fast i ovnen, hvis du ønsker det. Den hjælper ovnen med at holde en konstant temperatur og ligeledes give den jævne undervarme, der skal til en god bagning.

Da interessen for hjemmebagt brød og hjemmelavet pizza er steget kolossalt de seneste år, så er der selvfølgelig også dukket en del bagestål op på markedet. Jeg præsenterer dig nu for et udvalg af de absolut bedste. Så kan du let foretage dit valg mellem kvalitetsprodukter, som ikke skuffer dig.

3 gode råd når du skal købe bagestål

  1. Vær opmærksom på at bagestål og ovn skal passe sammen - Bagestål er som regel lavet i en størrelse, der passer ind i en ovn med standard mål. Men det er altid en god idé at måle din egen ovn, inden du vælger bagestål, så du sikrer dig det passer i størrelsen.
  2. Hvor tykt skal bagestålet være - Bagestål er som regel enten 6 mm tykt eller 10 mm tykt. Langt de fleste er kun 6 mm tykke og det vurderes til at være mere end rigeligt til en almindelig køkkenovn. Har du en stor udendørs pizzaovn kan du med fordel vælge et bagestål på 10 mm.
  3. Bagestål der reklamere med at være rustfri er no go - Du skal ikke lade dig friste af et bagestål lavet af rustfrit stål. Rustfrit stål er nemlig langt fra så varmeledende som kulbaseret stål.

Hvilket bagestål er bedst i test?

1. Foodfreaks bagestål

Foodfreaks bagestål

Foodfreaks bagestål

Vores bagestål er lavet i samarbejde med en lokal smedie på Djursland. Bagestålet bliver skåret ud på en fiberlaser maskine som er skånsom ved pladerne, og som sikrer at du får det bedst behandlede bagestål i hånden. Med et bagestål får du de optimale be... Læs mere hos Foodfreaks

2. Bagesten 40x35 bagestål

Bagesten 40x35 bagestål

Bagesten.dk bagestål

Bagesten / Pizzasten af stål er det bedste valg til dit brød, dine pizza'er, dine boller og pita brød. Bagestålet sørger for at give dit bagværk den bedste start - med fantastisk sprød skorpe og en dejlig saftig krumme.... Læs mere hos Bagesten

3. Ankarsrum Original bagestål

Ankarsrum Original bagestål

Ankarsrum Original bagestål + Ankarsrum bagespade

Praktisk og kvalitets bagestål fra Ankarsum. Bagetålet kan bruges til mange ting, men det er bl.a. perfekt til en god sprød pizza. Det fungerer præcis som en pizzasten med den forskel, at den i stedet er fremstillet af stål. Stålet kan tåle store temper... Læs mere hos KitchenOne

Lav en sprød og god pizza, kan tåle store temperaturudsving & udført i svensk kvalitets stål.

4. Gastro de Luxe bagestål m. pizzaplade

Gastro de Luxe bagestål m. pizzaplade

Gastro de Luxe bagestål m. pizzaplade

Bagestål med pizzaplade fra Gastro de Luxe - Servér sprød pizza og luftige brød. Hemmeligheden er bagestålet. Det holder på varmen, så du opnår samme effekt, som bagte du i en stenovn. Buon appetito! Bagestålet er egentlig det samme som en bagesten men op til 18 gange mere effektivt. Stålet er bejdset,... Læs mere hos Coop

5. Norrland pizzastål

Norrland pizzastål

Norrland pizzastål

Norrland-pizzastålet fra Gourmetstål er kollektionens ultimative premium-model. Et pizzastål er ligesom en klassisk pizzasten, bortset fra at den er af stål i stedet for sten. Det betyder blandt andet, at der er mindre risiko for at din pizza”sten” fl... Læs mere hos Proshop

Kollektionens premium-mode, en unik pizzasten af stål & med særligt god lufttilstrømning.

6. Bagesten 40x35 inkl. 2 kombispader og 1 dejskærer bagestål

Bagesten 40x35 inkl. 2 kombispader og 1 dejskærer bagestål

Bagesten.dk bagestål

Bagesten / Pizzasten af stål er det bedste valg til dit brød, dine pizza'er, dine boller og pita brød. Bagestålet sørger for at give dit bagværk den bedste start - med fantastisk sprød skorpe og en dejlig saftig krumme. De medfølgende kombispader i alumin... Læs mere hos Bagesten

Hvad er et bagestål?

Et bagestål er en bageplade af massivt stål, som du kan lægge i bunden af din ovn. Et bagestål er tungt. Det kan let veje over 6 kilo. Men så får du også en stålplade, typisk på 6 mm, som kan forvandle din ovn til den perfekte brødovn eller pizzaovn.

Grunden til at bagestålet kan gøre så stor en forskel på bageoplevelsen i din ovn, skal findes i bagestålet evne til effektiv varmeledning. Det virker på samme måde som en bagesten eller en pizzasten, dog er bagestålet endnu mere effektiv. Hvilket også er derfor du ser bagestål i næsten alle pizzaovne i dag, frem for en pizzasten. Et bagestål er også langt nemmere at rengøre og vedligeholde.

Hjemmebagt brød og pizza har fået et comeback på grund af bagestålet

Vi skal flere generationer tilbage, siden der sidst blev bagt så meget brød i de danske hjem, som der gør i dag. Det skyldes flere ting. Vi er blevet mere opmærksomme på, hvad vi spiser og går op i at lave maden fra bunden og vi har opdaget, hvor afstressende det kan være at fordybe sig i en god dej.

Men ikke mindst så har vi fået redskaber som gør, at vi kan få et lige så godt resultat som bageren med hans bageovn eller pizzariaet med deres pizzaovn. Det der har gjort den helt store forskel er bagestålet.

Bagestålet er en tynd stålplade, som hjælper med at fordele varmen i ovnen og ligeledes opretholde den høje og konstante temperatur, der skal til for at få den helt rigtige krumme og skorpe på brødet. Man kan også kalde bagestålet for en pizzasten af stål. Hvis du aldrig har prøvet at bage på et bagestål før, så kan du godt glæde dig.

Sådan bruger man et bagestål

Det er utrolig enkelt at anvende et bagestål. Du kan anvende det i enhver traditionel ovn og du kan endda også bruge det i din udendørs pizzaovn, hvis du har en sådan.

Bagestålet placeres i bunden af ovnen eller pizzaovnen og du tænder op for ovnen, som du plejer. Dog skal du være opmærksom på, at det tager ovnen lidt længere at blive ordentlig varm, fordi den også skal varme bagestålet op.

Du får dog gevinsten i den anden ende, hvor bagetiden bliver reduceret og du får brød i en klasse, du ikke tidligere har kendt til når du har bagt hjemme.

Jeg tænder altid ovnen 30 minutter før, jeg skal bruge den, på den måde er jeg sikker på, at mit bagestål er ordentlig varm, så det kan udvirke sin magi, når mit bagværk eller min pizza kommer i ovnen. De første gange blev jeg en smule overrasket over hvor hurtigt mit brød var gennembagt, så du bør være ekstra opmærksom på den forkortede bagetid, når du bager med et bagestål.

Første gang du tager dit bagestål i brug bør du:

Når du lige har købt dit bagestål og skal tage det i brug første gang, så skal bagestålets "brændes af", på samme måde som man gør med smedejern.

Ved at klargøre dit bagestål på denne måde, så sikrer du dig at bagestålet er let at rengøre sidenhen.

Det er kun første gang du bruger dit bagestål, at du skal "brænde det af".

  1. Tænd ovnen på 250 grader (gerne varmluft).
  2. Vask bagestålet i opvaskemiddel så du er sikker på det er helt ren og affedtet.
  3. Tør bagestålet grundigt af i køkkenrulle eller et viskestykke.
  4. Smør bagestålet ind i et tyndt lag madolie. Sørg for at hele fladen er dækket.
  5. Bag bagestålet i ovnen på 250 grader i 1 time.

Bagestålet er herefter klar til at forkæle dig med det lækreste bagværk.

Dérfor bør du købe et bagestål

Lige meget hvordan man vender og drejer det, så er et bagestål en super god investering, hvis du har en ovn i dit køkken. Bagestålet henvender sig ikke udelukkende tilbage entusiaster, men til alle der holder af en god skorpe på deres brød eller deres pizza.

Med et bagestål så vil du opleve at:

  • Dit brød hæver hurtigere
  • At bagetiden reduceres
  • At brødet får en meget bedre krumme
  • At dit brød får en perfekt sprød skorpe

Ud over at give fantastiske bage resultater, så er et bagestål også:

  • Let at rengøre
  • Let at vedligeholde
  • Ikke til at slide op

Lad dit bagestål bo fast i ovnen og optimer varmefordelingen uanset om du bager, steger eller griller

Det kan være en rigtig god idé at lade bagestålet bo fast i ovnen. Først og fremmest så er et bagestål tungt og dermed ikke lige let at håndtere for alle.

Dernæst slipper du også for at finde opbevaring til bagestålet. (bagestålet fylder næsten intet når det står på højkant, men alligevel).

Få den perfekte krumme og skorpe på dit brød med et bagestål

Det er ikke meget, der er mere lækkert end en skive helt nybagt brød, hvad enten det drejer sig om rugbrød, franskbrød, foccaciaboller, pitabrød, boller eller hvad du end foretrækker.

Nogle går mere op i selve bageprocessen end andre, men alle vil gerne have et godt resultat.

Hvis du er typen, der gemmer en gærstarter eller surdej fra gang til gang og virkelig går op i at kreere velsmagende brød, af særlige melblandinger du selv har fundet frem til, så fortjener alle dine anstrengelser, at du har de mest optimale forhold at bage dit brød under.

Det får du med et bagestål. Bagestålet opnår nemlig så høje temperaturer, at det hjælper med at bibeholde en høj og konstant temperatur i ovnen, men den giver også en effektiv undervarme, der får brødet til at hæve samtidig med, at det laver en lækker sprød bund på brødet.

Har du ikke tålmodighed til en lang bageprocess, så kan du sagtens lave en almindelig gærdej med frisk gær fra supermarkedet eller tørgær. Du kan også vælge at købe en melblanding, hvor du kun skal tilsætte vand og gøre det rigtig let for dig selv. Du vil opdage at bagestålet vil forvandle dine anstrengelser til lækkert velsmagende brød.

Lav hjemmelavet pizza i verdensklasse med et bagestål

Som i de fleste andre dele af verden, så elsker vi pizza i Danmark og de senere år har vi virkelig fået blod på tanden, når det kommer til at bage pizza selv derhjemme.

Der bliver købt pizzaovne som aldrig før. Men ikke alle har plads eller budget til en pizzaovn og derfor et et bagestål et rigtig godt alternativ. Faktisk er et bagestål så godt til at bage pizza på, at mange ligefrem vælger at lægge et bagestål i deres pizzaovn for ekstra effekt.

Hemmeligheden bag en sprød pizzabund er nemlig, at pizzaen skal have masser af undervarme, så bunden kan blive bagt samtidig med at fyldet tilberedes. Det er et bagestål fænomenalt til.

Har du ikke mod på eller tid til at lave din egen pizza dej og fyld så kan du forvandle en kedelig købe pizza til et lækkert måltid fordi bunden bliver perfekt. Du kan også peppe din købepizza op med lidt ekstra fyld eller revet ost fra køleskabet.

Forskellen på et bagestål og en pizzasten

I din jagt på det bedste bagestål, har du måske også stødt på en pizzasten eller en bagesten som den også kaldes og måske undret dig over hvad forskellen er.

I bund og grund så er de designet til at udføre det samme job. Nemlig at sikre en optimal varmefordeling i almindelig køkkenovne samt indendørs- og udendørs pizzaovne.

Hvor bagestålet er lavet af massivt stål, så er en bagesten eller pizzasten oftest lavet af enten granit eller kalksten. Tydeligt inspireret af de gamle stenovne, som du måske kender dem fra besøg i Italien hvor de stadig i dag bruges til at bage pizza.

En pizzasten eller bagesten er altså god til at hjælpe ovnen med at opretholde en høj temperatur. Men dens effekt kommer ikke i nærheden af den, du oplever med et bagestål. Den massive stålplade er simpelthen bedre til at holde på varmen. Mange finder også bagestålet langt nemmere at rengøre og vedligeholde.

Faktisk bliver bagestålet af eksperter vurderet til at være mere end 10 gange så effektivt som en pizzasten eller en bagesten.

Dit bagestål må IKKE komme i opvaskemaskinen - Du må aldrig komme dit bagestål i opvaskemaskinen. I stedet bør du vaske det op i hånden, tørre det grundigt og smøre det ind i madolie efter brug.

7 gode tips til brug af bagestål

  1. "Brænd" bagestålet af inden du tager det i brug (se gennemgang af fremgangsmåde længere oppe i teksten)
  2. Lav bagestålet bo fast i ovnen. Et bagestål vejer som oftest minimum 6 kilo og er tungt at flytte rundt. Opbevar det derfor fast i ovnen hvor det bidrager til at fordele varmen jævnt uanset om du bager, steger eller griller.
  3. Sørg for altid at lade bagestålet varme ordentligt op, inden du sætter dit bagværk eller pizza i ovnen. Som oftest vil et bagestål være ca. 30 minutter om at varme op.
  4. Bager du brød eller pizza så hav en bageplade mellem brødet og bagestålet.
  5. Bager du formkager eller tærte så kan du med fordel sætte formen direkte på bagestålet.
  6. Rengør altid bagestålet efter brug og smør det ind i olie
  7. Hvis du tager bagestålet ud af ovnen, mens det endnu er varmt så vær opmærksom på at sætte tykke bordskånere under.

Vedligeholdelse af bagestål

Et bagestål er utrolig let at have med at gøre. I det daglige kræver det blot, at du rengør det efter brug. Du kan dog med fordel "brænde bagestålet af", som netop beskrevet flere gange.

Det giver dit bagestål en coating som gør, at dit bagværk ikke sætter sig fast, når du bager.

Det er rimelig let at opnå en slip let overflade på bagestålet ved at huske at give det olie, inden du bager på det.

Jeg plejer dog at bruge et stykke bagepapir for en sikkerheds skyld. Det letter også rengøringen.

Rust på bagestål

Lige meget hvor godt du passer på dit bagestål, så kan det næsten ikke undgås, at der med tiden opstår flyverust. Det er heldigvis utrolig let at fjerne med et stykke ståluld eller en glitzi svamp.

Hvis du har slebet rust af dit bagestål så husk at smøre det godt ind i madolie bagefter og hvis du vil forkæle det ekstra meget, så giver du det en tur i ovnen, så olien kan brænde af og beskytte stålet.

Kan du ikke vente med at komme i gang med at bage med et bagestål?

Jeg kan godt forstå, hvis du er spændt på selv at opleve, om et bagestål virkelig er så godt, som vi alle sammen går og siger. Det er det kan jeg godt forsikre dig om. Og har du først bagt med bagestål, så går du aldrig tilbage igen.

Som med alt andet så findes bagestål også i vekslende kvalitet og du skal selvfølgelig have et i en god kvalitet for at få alle de mange fordele, der er ved et bagestål.

De bagestål, jeg har præsenteret dig for her, er alle i en rigtig god kvalitet. Det er bagestål, der har fået rosende anmeldelser af såvel kokke og amatør-madentusiaster og som vil sikre dig en god bageoplevelse.

Har du stadig spørgsmål til et af de bagestål, jeg har omtalt, så skal du blot følge linket til forhandleren side, hvor du kan finde yderligere produktinformation. Det er også der, du kan foretage dit køb.

Den bedste pris er let at finde kva, at jeg har sat priser og link ind direkte til forhandlerne af de enkelte bagestål. Det skulle gerne sikre dig den bedste købsoplevelse.

Rigtig god fornøjelse med dit bagestål.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 6 bagestål, har Christoffer Steenbeck valgt Foodfreaks bagestål, som det bedste bagestål i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 5 andre populære bagestål, herunder bl.a. Bagesten 40x35, Ankarsrum Original, Gastro de Luxe & Norrland... klik her for at se de resterende!

11 ofte stillede spørgsmål til bagestål

Kan man bruge bagestål på grillen?

Man kan godt brugte bagestål på grillen, men bør dog undgå direkte varme på selve pladen, men man kan rolig skrue helt op for gassen.

Kan man bruge bagepapir på bagestål?

Man kan godt bruge bagepapir på bagestål. Det kan tilmed være en fordel ved brødbagning og bollebagning, da man lettere kan overføre brødet og bollerne til bagestålet uden at punktere boblerne i dejen.

Hvornår bruger man bagestål?

Man kan med fordel bruge bagestål til alle slags brød, der skal have en lækker sprød. Brød bagt på bagestål bliver sprødt og hæver flot op.

Hvorfor bagestål?

Et bagestål sikrer den bedste varmegennemstrømning fra bunden og op i dit brød, pizza el.lign. bagværk. Stålpladen er fremragende til bagning af bl.a. pizza, pitabrød og ciabattabrød.

Hvordan fungerer bagestål?

Bagestål fungerer ved at stålet absorberer og leder varmen, så bagværket med det samme bliver varmt i gennem, når det placeres på det varme bagestål i ovnen.

Hvordan behandler man bagestål?

God behandling af bagestålet er ikke spor svært. Man må IKKE anvende sæbe til rengøring og ej heller komme stålpladen i opvaskemaskinen. Inden man bruger bagestålet den første gang, så bør man gnide begge sider med madolie med en fnugfri klud.

Hvor tykt skal bagestål være?

Den bedste tykkelse på bagestål er 60 - 100 mm. Jo tykkere, desto bedre - gør sig IKKE gældende for bagestål.

Hvilket bagestål er bedst?

Det bedste bagestål er det der passer i din ovn og har en god tykkelse på gerne 60 til 100 mm.

Hvem fandt på at bruge en stålplade til bagning?

Stålpladen til bagning, bagestålet, er opfundet i USA, og de første masseproducerede varianter kom på markedet i år 2012.

Hvad koster et bagestål?

Bagestål koster fra 3-400 kr. og opefter. Vælg bagestål ud fra dets dimensioner og se bort fra prisen, da de fleste alligevel ligger i samme prisleje.

Er der forskel på bagestål?

Der kan være forskel på bagestål, men den primære forskel kan ligge i tykkelsen på dem.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Pizzastålet 40 x 35 x 0,6 cm.

Anbefalingerne er givet af • Smagens køkkengrejsentusiast
Skriv til Christoffer Steenbeck

Christoffer er en ægte grejfreak, der hellere har en køkkenmaskine for meget end en for lidt. Han gør sig en hel del i hjemmelavet pizza, men finder også opskrifter fra bl.a. Valdemarsro o.lign. hjemmesider, der kokkereres til stor glæde for familie og gæster.

Bedøm denne artikel
19 stemmer, gennemsnit: 4.5 / 5