Bedste airfryer: Se de 2 udvalgte oliefri frituregryder i 2021

Bedste airfryer: Se de 2 udvalgte oliefri frituregryder i 2021

Den bedste airfryer tilbereder fødevarer med minimal brug af olie og dens formål er, overordnet set og kort fortalt, at friturestege mad. Forskellen på en traditionel frituresteger og en airfryer ligger i, at den sidstnævnte og her i guiden viste køkkenmaskine, anvender et absolut minimum af olie under tilberedningen af maden. Du kan dermed (næsten) opnå en fedtfattig friturestegning og tilberedning af fødevarer. Her i denne guide finder du de bedste og mest populære modeller netop nu!

Af Kok
Priser er opdateret i dag tirsdag d. 27 juli 2021. Indholdet er opdateret onsdag d. 7. juli 2021 og er oprindeligt udgivet onsdag d. 27. januar 2021. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
OBH Actifry Extra airfryer

Konklusion: Her er den bedste airfryer

OBH Actifry Extra airfryer er udvalgt af Thomas, som den bedste airfryer i juli 2021.

Bedste

Købsguide til valg af airfryer

Hvis du gerne vil spise så sundt som muligt men samtidig ikke nægte dig selv alle de lækre ting, du kender fra frituren - så skal du have fat i en airfryer. En airfryer kan lave sprøde pommes frites og nuggets til børnene, med kun en brøkdel af den olie du bruger i en frituregryde.

Lav masser af spændende retter fx. inspireret af det japanske eller indiske køkken, hvor de er glade for friture, når de tilbereder grøntsager. Du kan få den samme lækre smag og sprødhed i en kaloriefattig udgave, hvis du vælger en god airfryer.

På baggrund af den store interesse for airfryers har jeg her samlet de modeller, som har fået flest rosende ord med på vejen af såvel professionelle som almindelige mennesker, som du og jeg. Efter præsentationen får du en masse nyttige råd og info om airfryers.

3 ting du bør holde øje med når du shopper efter en airfryer

  1. Vælg en airfryer i en passende størrelse - Køb en airfryer der passer i størrelse til jeres familie. Er i en lille familie vil i kunne nøjes med en airfryer med en kapacitet på mellem 1 og 2 kg. Er i en større familie bør kapaciteten være minimum 2 kg.
  2. Vælg en airfryer der er let at rengøre - Det er de færreste der har lyst til at bruge unødvendig lang tid i køkkenet. Vælg derfor en airfryer der er let at rengøre og som ikke kræver særbehandling af nogen art.
  3. Vælg en model med en roterende skål i midten - Vælger du en airfryer med en roterende skål i midten, så vil olien automatisk blive fordelt og du er sikker på at alle dine ingredienser bliver coated i olie, så det kan opnå den lækre sprødhed.

Hvilken airfryer er bedst i test?

1. OBH Actifry Extra airfryer

OBH Actifry Extra airfryer

OBH airfryer

Med en airfryer som denne Actifry Extra fra OBH Nordica kan du nyde friterede klassikere såsom pommes frites med samvittigheden i god behold. En airfryer bruger nemlig næsten ingen olie til at tilberede maden, men den giver samme sprøde resultat, som vi k... Læs mere hos Coolshop

2. Philips HD9650/90 XXL Air Fry airfryer

Philips HD9650/90 XXL Air Fry airfryer

Philips airfryer

Med den alsidige Philips Essential Airfryer XL HD926190 kan du tilberede dine yndlingsmåltider på en sundere måde. Rapid Air teknologien tilbereder måltider med næsten ingen olie, og den store kapacitet kan tilberede 5 portioner på samme tid.... Læs mere hos Coolshop

Hvad er en airfryer, og hvorfor skal jeg købe en?

En airfryer er i al sin enkelhed, en køkkenmaskine, der tilbereder mad ved at cirkulere varmluft rundt via en mekanisk vifte i høj fart.

Ingredienserne man lægger i en airfryer tilberedes forholdsvis præcist og ved jævn varme. Man er derfor sikret en sprød skorpe og nul slatne ingredienser!

Man kan tilføre en enkelt skefuld olie, der hjælper med tilberedning af maden. Vælger man denne tilberedningsmetode, så stiller man maden i en drypbakke - sætter timer og temperatur efter madvaren og venter på at den er tilberedt.

Der må ikke herske nogen tvivl om, at en airfryer hurtigt vil blive din nye bedste ven i køkkenet. Uden tvivl!

Du skal købe en airfryer hvis du gerne vil have et værdigt alternativ til den traditionelle frituregryde, der giver et fantastisk og tilmed langt sundere resultat!

Hvilken olie til airfryer, og hvilken kapacitet skal jeg vælge?

Står du overfor at skulle købe en airfryer er spørgsmålene formentlig mange. Scroll evt. ned til sektionen med ofte stillede spørgsmål for et hurtigt overblik.

Du skal vælge en olie til airfryer der passer til ingredienserne. Du kan i princippet anvende alle olier, men vi ved nok alle, at de hver og en afgiver forskellig smag til ingredienserne. I en airfryer anbefales det oftest, at man anvender:

  • Olivenolie
  • Rapsolie
  • Solsikkeolie

Man bør huske på, at olivenolie afgiver en hel del mere smag end f.eks. raps- og solsikkeolie gør. Vælg derfor en af de tre forskellige olier alt efter maden der skal tilberedes.

Når det kommer til størrelsen og dermed deres kapacitet, så findes de i mange forskellige niveauer. Den typiske lille airfryer kan rumme et kilo ingredienser og en stor airfryer kan rumme helt op til to kilo eller mere.

  • Til den lille familie - vælg en lille airfryer med en kapacitet på 1+ kg
  • Til den store familie - vælg en lille airfryer med en kapacitet på 2+ kg

Får I gæster kan du selvfølgelig også blot tilberede mad i airfryer af flere omgange. Man kan evt. servere den tilberedte mad og sætte en ny portion over inden man sætter sig til bordet…

Køber man en ny airfryer, så vil man ikke skulle gøre noget aktivt under tilberedningen. Har man overtaget en ældre eller brugt airfryer, så skal man formentlig ryste kurven undervejs i tilberedningen. Det vil nemlig sikre, at der kommer olie på alle ingredienserne i maskinen.

De nyere modeller har en roterende skål i midten, som drejer under brug. Dermed vil olien automatisk blive fordelt og komme i berøring med alle ingredienserne.

Endnu en stor fordel ved en airfryer, frem for den traditionelle frituregryde er, at den ikke afgiver oliesprøjt eller stegeos i køkkenet under tilberedning af maden. Maden tilberedes under lukket låg.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 2 airfryers, har Thomas valgt OBH Actifry Extra , som den bedste airfryer i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 1 andre populære airfryers, herunder bl.a. Philips HD9650/90 XXL Air Fry.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Ariete Air Fryer XXL Black (4618), Princess Smart og Tefal Actifry Original.

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Thomas

6 ofte stillede spørgsmål om airfryers

Nej. En airfryer sviner ikke i køkkenet, da tilberedningen foregår under låg. Du vil derfor ikke få oliesprøjt eller stegeos i køkkenet.

De fleste nyere modeller drejer rundt indeni og gør arbejdet selv. På en gammel og måske brugt airfryer skal kurven formentlig rystes under tilberedning, så olien dækker alle ingredienserne.

Den gennemsnitlige airfryer har en kapacitet på et kilo ingredienser. Det er ofte rigeligt til en gennemsnitlig familie. Nogle airfryers kan rumme to kilo eller mere - de er gode til store familier.

Du kan bruge alle typer af olie, men olivenolie, rapsolie og solsikkeolie er de bedste olier til airfrying.

En airfryer bliver varm under brug, men bør bestemt ikke blive MEGET varm. De fleste airfryers har et indbygget nedkølingselement, som sikrer en nedkøling under brug. Du bør derfor kontakte butikken, såfremt, at den er ekstrem varm - mere end den plejer. Der kan være tale om et ødelagt nedkølingselement.

En airfryer vil under brug nå ca. 200 grader.

Bedøm denne artikel
31 stemmer, gennemsnit: 4.8 / 5