Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud på produkter, vi allerede elsker og anbefaler! Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud ❯
Bedste æggekoger: Se de 5 udvalgte maskiner til at koge æg i 2021

Bedste æggekoger: Se de 5 udvalgte maskiner til at koge æg i 2021

Den bedste æggekoger kan indeholde det ønskede antal æg og koge æg til perfektion! Hvad end du ønsker hård- eller blødkogte æg - måske smilende, så kan det opnås med denne køkkenmaskine. Vælg en æggekoger med timer hvis du ønsker det ekstra smart, men ellers fås de også uden. Man kan tilmed få en smart æggekoger med app hvis man ønsker endnu mere kontrol over sin æggekogning. Bliv klogere på valg af den rette maskine til æggekogning og se hvilke vi anbefaler lige her i artiklen.

Af Smagens madguru
Priser er opdateret i dag onsdag d. 1 december 2021. Indholdet er opdateret torsdag d. 18. november 2021 og er oprindeligt udgivet onsdag d. 27. januar 2021. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Caso E9 æggekoger

Konklusion: Her er den bedste æggekoger

Caso E9 æggekoger er udvalgt af Thomas Jørgensen, som den bedste æggekoger i december 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af æggekoger

Med den bedste æggekoger kan du invitere dig selv på lækker brunch med æg hver eneste morgen. Æggekogeren tilbereder æggene uden, at du behøver holde øje med tiden og du har derfor hænderne fri til at gøre dig klar til dagen eller drikke en ekstra kop kaffe.

Den bedste æggekoger kan lave blødkogte-, smilende- og hårdkogte æg til perfektion hver gang, du tænder for maskinen. Du kan altså lave æg både til morgenmaden men også til æggesalaten eller et smilende æg til suppen.

Der er mange æggekogere på markedet. Ikke alle er lige gode. Jeg har derfor samlet et udvalg af de bedste æggekogere derude lige nu. På den måde kan du let foretage dit valg mellem kvalitets æggekogere, der ikke vil skuffe dig.

3 gode råd til dig der gerne vil købe en æggekoger

  1. Vælg en æggekoger i en passende størrelse - Æggekogere har vidt forskellige størrelser og i stedet for blot at købe den første og billigste, så overvej hvor mange æg, du typisk vil have brug for at tilberede af gangen.
  2. Hvilke funktioner skal din æggekoger have - Alle æggekogere kan koge din æg, så de bliver enten blødkogte eller hårdkogte. Er det nok for dig, så kan du nøjes med at vælge en simpel model. Mere avancerede modeller kan også bruges til at dampe grøntsager mm.
  3. Vælg design der passer ind i dit køkken - Fordi der findes så mange forskellige æggekogere på markedet, så kan du godt tillade dig at være kræsen og vælge en model, der designmæssigt passer ind i dit hjem.

Hvilken æggekoger er bedst i test?

1. Caso E9 æggekoger

Caso E9 æggekoger

Caso æggekoger

Koger du æg hver morgen til hele familien så er denne æggekoger et perfekt tiltag til køkkenet. Den kan koge helt op til 8 æg af gangen og den gør det helt automatisk og med et lydsignal indikerer den, når kogningen er slut. Låget er lavet i gennemsigtigt... Læs mere hos KitchenOne

Kog op til 8 æg, non-stick belægning & aftageligt kogeindsats.

2. Krups F 234-70 Ovomat Trio æggekoger

Krups F 234-70 Ovomat Trio æggekoger

Krups æggekoger

Krups - Æggekoger - F2347010Krups Æggekoger der kan koge op til 3 æg ad gangen.Specifikationer:Brummer ved endt kogningKommer med målebæger der har indbygget ægge prikker og ledningsholder.... Læs mere hos Hvidevareshoppen

3. Steba EK5 æggekoger

Steba EK5 æggekoger

Steba æggekoger

Er hele familien forbi til morgenmad eller skal du snart holde påskefrokost og skal koge en masse æg? Æggekogeren fra Steba har plads til hele 8 æg så du nemt kommer igennem den store omgang æggekogning. Æggekogeren er lavet i rustfrit stål og kan holde i... Læs mere hos KitchenOne

Gennemsigtigt låg og vandkop, bæger til 2 pocherede æg & kan koge op til 8 æg.

5. Cloer æggekoger

Cloer æggekoger

Cloer æggekoger

At koge æg har aldrig været nemmere. Denne æggekoger fra tyske Cloer har plads til 3 æg som ganske enkelt koges ved at du tilsætter vand til maskinen og sætter æggene i. De 300 watt søger for at dine æg bliver kogt til perfektion. Æggekogeren har et elega... Læs mere hos KitchenOne

Elegant design, koger perfekte æg & nem at anvende.

Tilbered dine æg til perfektion HVER gang - med den bedste æggekoger

Æg kan tilberedes på utrolig mange måder og vi har alle vores præferencer. Det er som sådan ikke svært at tilberede æg - det kræver blot, at du holder godt øje med tiden.

Netop derfor får mange ikke lige lavet det blødkogte æg til morgenmaden eller et smilende æg til frokost salaten eller til æggemaden. Det er simpelthen for besværligt at skulle stå ved siden af gryden og være parat til at fiske æggene ud i præcis det rette sekund. Men alt det slipper du for med en æggekoger.

En æggekoger kan let koge dine æg til perfektion, mens du gør dig klar på badeværelset om morgenen eller mens du laver andet i huset. Det eneste du skal gøre er at placere det ønskede antal æg i æggekogeren, hælde vand på og indstille tiden.

Æggekogeren fortæller dig, når dine æg er klar og slår selv fra. Mange æggekogere “tilbyder” endda at holde dine blødkogte æg varme, indtil du er klar til at spise dem.

Hvad er en æggekoger og hvordan fungerer den?

En æggekoger er en smart lille husholdningsmaskine, der sikrer, at dine æg er tilberedt til perfektion hver evig eneste gang. Afhængig af hvilken model du vælger, så kan en æggekoger tilberede et sted mellem 5 og 12 æg af gangen.

Alle æggekogere giver dig muligheden for at vælge om dine æg skal være blødkogte, smilende eller hårdkogte. Der findes dog også mere avancerede æggekogere i dag, som giver dig mulighed for at bruge dine æggekoger til andre ting som at dampe grøntsager eller fisk.

Når du koger æg i en gryde, så sænker du æggene ned i kogende vand. Det er ikke sådan, det fungerer med en æggekoger. En æggekoger bruger nemlig damp til at tilberede dine æg med frem for at nedsænke dem i kogende vand.

Selve bunden på æggekogeren består nemlig af et varmelegeme. Når du hælder vand på æggekogeren, så behøver du ikke dække æggene med vand, fordi låget sørger for at holde dampen inde, således at æggene i stedet bliver dampkogt.

Mængden af vand er altså det, der bestemmer hvor tilberedt æggene bliver. Æggekogeren gør det let for dig ud fra æggenes størrelse at bestemme den rette mængde vand og kogetid. Og du behøver ikke engang selv holde øje med tiden

Start morgenen på den bedste måde med en æggekoger

Vi har alle fået tudet ørene fulde med, at morgenmaden er det vigtigste måltid på dagen og der er ingen tvivl om, at kroppen og hovedet fungerer bedre, når kroppen har fået noget brændstof allerede fra morgenstunden.

Der kan være flere årsager til, at vi ikke får spist morgenmad, eller hvis vi spiser morgenmad, at vi så vælger usunde løsninger som sukkerholdige morgenmadsprodukter. Men oftest er det et spørgsmål om, at vi simpelthen ikke kan finde tiden om morgenen til at lave et ordentlig morgenmåltid.

Med en æggekoger så er der ingen undskyldning for ikke at få et sundt og afbalanceret morgenmåltid. Du behøver nemlig ikke engang stå og vente på, at vandet koger, så du kan sætte æggene over. Det eneste du behøver at gøre er at sætte æggene i æggekogeren og hælde kold vand på, så klarer den resten, mens du gør dig selv og familien klar.

Et stykke ristet grovtoast eller en muslibolle og en kop kaffe eller et glas juice til ægget, så er der masser af brændstof at starte dagen op på.

Lav den perfekte brunch og imponer vennerne

Det er super hyggeligt at samles med familie og venner over en brunch lørdag eller søndag formiddag. Men hvis det er din tur til at lægge hus til, så kan det let blive en stressende morgen, mens du får tilberedt brunchbordet.

Langt de fleste brunch består blandt andet af æg tilberedt på en eller flere måder. Som oftest ender mange med at vælge at lave scrambled eggs, fordi de er svære at tilberede forkert.

Men hvor blæret vil det ikke lige være at kunne byde dine gæster på perfekt tilberedte blødkogte æg, eller smilende æg, hvis der er nogen der foretrækker dette. Det vil helt sikkert give point, specielt når de tager første bid og ser at ægget er perfekt kogt.Og samtidig så sparer det dig for en masse stress fordi æggene passer sig selv når du har sat dem over.

Du vil altså kunne sige goddag til dine gæster og få dem anbragt ved bordet mens æggekogeren fremtryller æg tilberedt lige til gæstens smag.

Hvis du har valgt en æggekoger der også giver dig mulighed for at lave omeletter så er det oplagt at lave lækre omeletter med spinat eller tomat, enten til brunchen eller til brug i madpakker.

Sådan finder du den bedste æggekoger til din husstand

Der findes rigtig mange forskellige modeller af æggekogere på markedet og det betyder, at du sagtens kan tillade dig at stille krav til din æggekoger, så den passer som hånd i handske til de behov din husholdning har.

For at være sikker på, at du vælger en æggekoger, som du bliver tilfreds med, så kan det godt betale sig, at du gør dig nogle overvejelser, inden du foretager dit valg. Så ved du nemlig, hvad du skal være obs på, når du kigger på de forskellige modeller, så du ikke udelukkende basere dit valg på æggekogerens udseende.

Hvor mange æg koger du typisk af gangen?

Når du begynder at kigge på æggekoger, så vil du opdage, at der er stor forskel på, hvor mange æg du kan koge af gangen. De mindste maskiner kan kun koge 2 æg, hvorimod du også kan finde æggekoger, der kan koge 10 og 15 æg. Det mest almindelige er dog æggekogere med plads til 3 - 7 æg.

Gør dig nogle tanker om, hvor mange æg du plejer at koge af gangen. Hvor mange er i for eksempel som regel ved morgenbordet? Eller bruger du ofte mange kogte æg, når du laver salater mm.

Koger du mange æg af gangen, så er det oplagt, at du vælger en større model, så du kan færdiggøre alle de æg du har brug for på en gang. Omvendt er der ingen grund til at bruge køkkenplads på en æggekoger, der er meget større end det behov du har.

Hvor meget må din æggekoger fylde i køkkenet?

Når du vælger æggekoger, så er det også en god idé at gøre dig nogle tanker om, hvor i køkkenet den skal stå. Skal den stå fremme på køkkenbordet eller skal den stå på en hylde i et skab?

Hvor meget må den fylde, hvis den skal stå henholdsvis fremme på køkkenbordet eller i et køkkenskab. Der er jo stor forskel på hvor meget køkkenbords- og køkkenskabsplads vi hver især har. Heldigvis findes der æggekoger i mange forskellige størrelser, så der er en der passer ind i ethvert køkken.

Hvilke funktioner skal din æggekoger have?

99% af alle æggekogere giver dig muligheden for at vælge mellem 3 forskellige tilberedningsgrader af dit æg.

  • Blødkogt
  • Smilende
  • Hårdkogt

Ja, du kan faktisk få perfekt blødkogte æg hver gang, fordi målebægreret der følger med æggekogeren, giver dig mulighed for at justere mængden af vand alt efter hvor store dine æg er.

Af samme grund er det også muligt for æggekogeren at ramme smilende æg perfekt, hvor blommen er begyndt af fastne, men stadig er blød. Og endelig kan du få hårdkogte æg, hvor blommen er helt fast, men hvor ægget ikke er overtilberedt.

Vi har nok alle prøvet at lade et æg koge for længe og endt op med en blomme der er grøn i kanterne fordi ægget har kogt for længe. Det er det der sker når man glemmer tiden. Dét sker ikke med en æggekoger.

Vil du bruge din æggekoger til at lave omelet eller dampe grøntsager?

Der er sket meget på markedet for æggekogere de senere år. Ikke nok med at du nu har mange muligheder for, at vælge hvor mange æg du ønsker din æggekoger skal kunne rumme, men der er også begyndt at dukke æggekogere op på markedet, der kan mere end af lave henholdsvis blødkogte-, smilende- og hårdkogte æg.

Kunne du tænke dig en æggekoger, der kan lave omelet eller dampe asparges eller broccoli til brunchen? Det kan du faktisk få i dag. En æggekoger består jo af et stort varmelegeme, som varmer vandet op, når du tilbereder hele æg i æggekogeren. Det samme varmelegeme kan i nogle æggekoger bruges til at lave omeletter. Endda rigtig gode omeletter fordi de har et slip-let overflade.

Denne type æggekoger kan også bruges til at dampe grøntsager. En æggekoger der har disse funktioner er en del dyrere end en traditionel æggekoger og du bør derfor gøre op med dig selv, om det er funktioner der er vigtige for dig eller om du sagtens kan lave dine omeletter og dampe din grøntsager ved siden af.

Omvendt kan det være en rigtig god løsning hvis du har et lille køkken, fordi maskine pludselig er multifunktionel.

Du må ALDRIG forsøge at lave omelet eller lignende i en æggekoger der ikke er designet til dette.

Går du meget op i design?

Selvom mange af vores køkkenmaskiner står i køkkenskabet og ikke fremme på køkkenbordet, så foretrækker de fleste af os alligevel lækkert design. Det gælder også, når det kommer til en æggekoger. De ved producenterne heldigvis også og derfor findes der også æggekogere til enhver smag når det kommer til design.

Der er et stor udvalg af de klassiske hvide æggekoger, der passer ind i ethvert køkken. Der er også rigtig mange modeller i stål, som ligeledes passer godt ind i de danske moderne køkkener. Indenfor køkkenmaskiner har det i flere år været moderne med de retro linjer, det ser vi meget i alt fra køleskabe til blendere, airfryer og kaffemaskiner, men også i mange af de lidt dyrere æggekogere.

Så let er det at bruge en æggekoger

Alle kan bruge en æggekoger og det tager kun et enkelt minut at gøre den klar til brug.

  1. Placer det ønskede antal æg i æggekogeren
  2. Hæld den korrekte mængde vand i æggekogeren i forhold til hvordan hvor mange æg du ønsker tilberedt og hvordan du ønsker dem tilberedt.
  3. Indstil timeren
  4. Afvent bippet - og dine æg er klar

Hvad koster en æggekoger og er den pengene værd?

Vi har nok alle prøvet at købe en køkkenmaskine, som vi aldrig rigtig har fået brugt og som bare står og samler støv i skabet. Det er super ærgerligt - men det kommer ikke til at ske med en æggekoger, hvis du har foretaget dit valg ud fra de retningslinjer, jeg lige har givet dig.

Hvis du gerne nyder et blødkogt æg eller en æggemad, så vil jeg klart mene at en æggekoger er pengene værd. For det første er en æggekoger en af de billigste, hvis ikke den billigste køkkenmaskine, man kan få.

Dernæst og vigtigst gør den livet meget lettere for dig, fordi du spare tid og aldrig mere behøves irriteres over et forkert tilberedt æg.

En æggekoger koster som regel mellem 150 kr og 500 kr afhængig af, hvilket mærke du vælger og hvilke funktioner du ønsker. For de penge kan du i mange år frem nyde perfekt tilberedte æg.

Har du fundet den bedste æggekoger?

Jeg har præsenteret dig for et udvalg af de bedste æggekogere på markedet i øjeblikket. Altså de æggekogere som har fået de bedste anmeldelser af både fagfolk, men også almindelige forbrugere som du og jeg. Det er altså æggekogere som er lette at anvende og som du kan forvente dig et godt resultat af.

Måske har du allerede besluttet dig for hvilken æggekoger, der skal hjem og stå i dit køkken. Skulle du have yderligere spørgsmål til en af modellerne, som jeg ikke har fået med i min gennemgang her, så kan du finde yderliger produktinformation på forhandlernes sider. Dem har jeg linket direkte til under hver model.

Fordi jeg har lagt link ind direkte til forhandlerne, så kan du også let overskue, hvor meget de hver især tager for æggekogeren og hvor du kan få den billigst. Vi kan jo alle godt lide at gøre en god handel.

Rigtig god fornøjelse med din nye æggekoger - nu kan det ikke hurtigt nok blive weekend så du kan sætte dig ned og nyde en lækker brunch-tallerken.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 5 æggekogere, har Thomas Jørgensen valgt Caso E9 æggekoger, som den bedste æggekoger i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 4 andre populære æggekogere, herunder bl.a. Krups F 234-70 Ovomat Trio, Steba EK5, OBH Nordica Egg Cooker OBH6731 & Cloer.

4 ofte stillede spørgsmål til æggekogere

Kan en æggekoger lave hårdkogte æg?

En æggekoger kan godt lave hårdkogte æg. Indstil maskin, hæld vand i karret og afvent at vanddampen koger æggene. Maskinen bipper når de er hårdkogte.

Kan en æggekoger lave blødkogte æg?

En æggekoger man godt lave blødkogte æg. Det gøres ved at maskinen indstilles på kortere tid end hvis man ønsker hårdkogte æg.

Hvordan virker en æggekoger?

En æggekoger virker ved at man placerer sine æg i maskinen, hælder vand i karret og indstiller timeren på den ønskede tilberedning. Efter nogle minutter bipper maskinen og æggene er klar.

Hvad er en æggekoger?

En æggekoger er en køkkenmaskine, der med vanddamp kan koge æg.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Severin 3134.

Anbefalingerne er givet af • Smagens madguru
Skriv til Thomas Jørgensen

Thomas er altid klar med en spændende og ofte utraditionel opskrift på et eller andet lækkert. Han elsker sine køkkenmaskiner og går utroligt meget op i valg af det rette køkkengrej.

Bedøm denne artikel
17 stemmer, gennemsnit: 4.7 / 5